Lær mere om loddetin

Har du hørt ordet loddetin før, men ved du ikke helt, hvad det er for noget? Så bør du læse med videre her. Her kan du nemlig få mere viden om loddetin og lodning.


Hvad er lodning?


Først og fremmest er det godt at vide, hvad lodning er for noget. Lodning er sammenføjningen af to metalliske overflader med en bro af loddemateriale for at skabe en elektrisk og mekanisk forbindelse. Der findes et intermetallisk lag mellem hvert af de to metaller.

Hvad er loddetin?


Når det kommer til loddetin, så har det et lavere smeltepunkt end de to materialer, der skal sammensmeltes. Herved smelter det varme materiale ikke de to eksisterende materialer sammen. Produktet er en blanding af diverse materialer, som ofte er kobber, sølv og tin. 

Når man varmer loddetinnet op, så smelter det. Derefter kan det bruges til at montere to dele sammen. Desuden har loddetinnet et lavt smeltepunkt. Det vil sige, at det kan smeltes effektivt og hurtigt, mens det også kan bruges til mange formål.

I forhold til loddetin i tråd er dette et meget brugt produkt. Men det kan også fås som tinbars, loddestænger og loddepasta.

Find det rette loddetin online


Lige meget om du skal gøre brug af loddetin til SMD-lodning eller noget helt andet, er det muligt at finde det online hos en forhandler. I forhold til prisen på loddetin kommer det typisk an på materiale og vægt. Er du i tvivl om noget, så spørg den pågældende forhandler til råds.