Hvor kan jeg finde en psykolog?

Har du besluttet dig for, at du gerne vil have hjælp fra en psykolog? Det kan være, at du går og døjer med en eller flere ting, som du ikke selv kan få løst. I så fald kan det være en fordel for dig at tage kontakt til en psykolog. Men hvor kan du finde en psykolog henne?

Sådan kan du komme i kontakt med en psykolog

Du kan komme i kontakt med en psykolog på flere forskellige måder som for eksempel:

  • Psykolog på dit uddannelsessted – Rigtig mange ungdomsuddannelser har ansat en eller flere psykologer. Så hvis du går på en uddannelse, kan det være en god idé at finde ud af, om der er en psykolog, som du kan tale med, hvis du føler, at du har brug for det.
  • Psykolog på nettet – I dag behøver du ikke at mødes med en psykolog fysisk. Du kan også sagtens få hjælp fra dit eget hjem, da du kan have psykologsamtaler online.
  • Psykolog via din kommune – Nogle kommuner tilbyder, at unge kan få gratis psykologhjælp. Vil du vide mere om dette, kan du søge på Google for at finde ud af, om det er en mulighed i din kommune.
  • Privatpraktiserende psykolog – En privatpraktiserende psykolog er en psykolog, der har sin egen klinik. Henviser din læge dig til en psykolog, kan du som regel få dækket noget af regningen fra det offentlige. Vælger du selv at kontakte en psykolog uden en henvisning, skal du selv betale det fulde beløb. Er du interesseret i denne løsning, er det en fordel at vælge en psykolog i nærheden af din bopæl. Bor du eksempelvis i København, bør du finde en god psykolog København.